lunes, 30 de marzo de 2009

Algunos datos de interés

Estendard: El fons de l'estendard és de domàs de seda de color cru. Al mig hi ha l'escut de la confraria i el decoren brodats de fil d'or i passamaneria daurada. Els acabats són en floc i borles d'or.
Passos: El pas representa la primera caiguda de Jesús, anant cap a la muntanya on fou crucificat. Hi ha quatre figures centrals: Jesús turmentat, torturat i agenollat patint el calvari d dur la Creu. El Cirineu que intenta ajudar-lo, un romà amb una llança que observa la trista situació, i una persona, no romana, maltracta i fa patir Jesús mitjançant un cinglador. A partir d'aquesta escenahi ha fanals que il.luminen el pas, i lliris i calvells de color vermell que l'embelleixen. Aquest pas fou construït a Olot.
Observacions històriques: Els pares carmelites establiren l'any 1930, la confraria de Nostra Senyora del Carme amb l'anim de donar cabuda als seglars que desitjaven formar part de la gran família carmelita i per això li posaren el nom de Setmana Devota del Carme.
(Datos extraidos del libro "Les Confraries de Mallorca", coordinado por Damià Nicolau, de la Asociación de Cofradías de Porreres")

No hay comentarios:

Publicar un comentario